Werkkleding normeringen

Hieronder vindt je de werkkleding normeringen:

EN 1149 – Bescherming tegen elektrostatische oplading (explosie en brand)

Antistatische kleding voorkomt dat door elektrostatische oplading vonken ontstaan, die brand of explosies kunnen veroorzaken.


EN IEC 61482 – Bescherming tegen thermische gevaren van elektrische vlamboog

Beschermende kleding bij het werken onder spanning waarbij blootstelling aan een elektrische vlamboog een risico vormt.


ISO 11611 – Bescherming bij lassen en verwante werkzaamheden

Veiligheidskleding die beschermt tegen spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling in 2 klassen.


EN 470-1 – Bescherming bij lassen en verwante werkzaamheden

Vanaf oktober 2007 is de norm EN 470-1 vervangen door de nieuwe, uitgebreidere norm ISO 11611.


ISO 11612 – Bescherming tegen hitte en vlammen

Beschermkleding tegen vlamcontact, convectie warmte (geleiding), stralingshitte, gesmolten metaalspatten, contacthitte en water.


EN 531 – Bescherming tegen hitte en vlammen

Beschermende kleding tegen contact met vlammen, convectiewarmte (geleiding), stralingshitte en spatten van gesmolten metaal.


ISO 14116 – Kleding met beperkte vlamverspreiding
Kleding gemaakt van vlamvertragende materialen die (als het in contact komt met vlammen) maar in beperkte mate verder zal branden. Bij verwijdering van de vlam zal het materiaal doven.


EN 13034-6 – Bescherming tegen vloeibare chemicaliën

Vloeistofafstotende kleding die beschermt tegen kleine spatten en een lichte nevel van chemische vloeistoffen.


EN 471 – Bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht

Hoge zichtbaarheidskleding die visueel opvalt bij gevaarljke situaties in lichte en donkere werkomstandigheden.


ISO 20471 – Bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht

Nieuwe norm voor hoge zichtbaarheidskleding die momenteel in voorbereiding is als opvolger voor de nu nog geldende norm EN 471.


EN 342 – Bescherming tegen koude en lage temperaturen

Ademende werkkleding tegen een koude omgeving met vocht, nattigheid, wind en/of een luchttemperatuur lager dan -5° Celsius.


EN 343 – Bescherming tegen regen en slecht weer

Ademende beschermkleding tegen neerslag (regen, sneeuw), mist, vochtigheid, wind en andere gure (weers)omstandigheden.


SB

Volgens EN 345. Basiseigenschappen en voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule.


S1

Basiseigenschappen en de schoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.


S1 + P

Basiseigenschappen en de schoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule en een stalen- of APT-plaat in loopzool. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.


S2

Basiseigenschappen en de schoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend overleer.


S3

Basiseigenschappen en de schoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule en voorzien van een stalen of APT tussenzool. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend overleer.


S3 + N

Basiseigenschappen en de schoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule en voorzien van een stalen of APT tussenzool. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend overleer met extra beschermende kruipneus.


S4

Basiseigenschappen en de laars is voorzien van een stalen of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Echter waterdicht, bijv. gemaakt van PU.


S5

Basiseigenschappen en de laars is voorzien van een stalen of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Met stalen of APT tussenzool,is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Echter waterdicht, bijv. gemaakt van PU.

Heb je naar aanleiding hiervan toch nog vragen over de werkkleding normeringen? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie kan je ook hier terecht.